Om mina målade löv


I början av hösten 2015 så hittade jag min mammas växtpress full med löv som vi lagt dit omkring 15 år tidigare. Jag tog hem dem utan att ha en plan för vad jag skulle göra. Redan några veckor senare hade den första lövmålningen blivit till.

Närmare bestämt detta löv, mitt allra första, och jag var helt tagen.
Det var så roligt!


I flera månader målade jag på löven som hittats fram och upptäckte snabbt att jag kunde måla en typ av motiv jag aldrig kunnat tidigare. Landskap och målningar med mer djup uppenbarade sig med en självklarhet som förvånade mig. Jag har haft liknande upplevelser flera gånger, hur materialet jag målar på tar fram helt nya kreativa sidor hos mig själv.

De första åren så målade jag motiv jag föll för. Nu föredrar jag att använda mig av fotografier jag tagit själv, eller som mina vänner tagit och gett mig tillåtelse att måla av.


Vill du sponsra mig med bilder att inspireras av så hör gärna av dig.
Processen kring mitt lövmåleri älskar jag, från att välja säsongens träd, de specifika löven, torka och pressa dom under vintern för att i takt med vårens kraft måla årets kollektion.

Jag har precis börjat förbereda 2024’s lövkollektion vars vision är att förmedla en känsla av förundran, frihet och expansion. Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev för att vara först med tillgång till kommande kollektionen.
Tillgängliga löv från tidigare år finns i butiken.Kontraster är som jag berättat om här ett tema som dyker upp i mina kreationer, löven är inget undantag. Orörd natur möter mänskliga konstruktioner, vatten möter land, mörka siluetter möter en himmel.
Det finns något så vackert och melankoliskt i detta – en känsla som är bortom ord men också djupt mänsklig.Sharing is caring – dela gärna med någon du tror skulle uppskatta det jag skapar