Om mig

Konstnär – Metallsmed – Designer

10
11
12
9
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow


de inre och yttre bilderna & livets detaljer

Små svampar i skogen, trasig puts på en husfasad, speglingar i en vattenpöl.. jag älskar detaljer och hur det lilla får mig att uppleva det stora.
När jag fokuserar på detaljer är det som hela världen löses upp och jag blir både allt.. och ingenting.
Det är så jag upplever mitt kreativa flow, och det som skapas i dessa stunder kan jag inte replikera. (inte ens om jag försöker)

Jag är en väldigt visuell person. BIlden – den inre eller yttre, föregår oftast orden eller kreationen.

Hur inspirationen vävs in i mina kreationer.


Kontraster yttrar sig ofta som texturer i mina smycken.

Kontraster och inspiration

Kontraster fascinerar mig och är en stor källa till inspiration, oavsett om det gäller de inre eller yttre.

Det är inte det vackra i sig som inspirerar mig mest, utan det som dom flesta skulle kalla “fula” saker.. jag kan inte förklara varför, men det väcker något inombords som driver min kreativitet mycket mer än det som redan är vackert i sig. Det vackra är vilsamt och närande, medan det råa och “fula” skapar momentum.

Flera steg i processen att skapa är ganska “fula”, det kan se hopplöst och rörigt ut.. och så plötsligt, har visionen blivit verklighet. I stunder av kreativt kaos är det känslan som leder mig.

Making the unseen seen – det är alltid lika magiskt när det jag sett inombords går att se med mina fysiska ögon. När det som bara var en idé, faktiskt går att ta på.Snow leaf // crystal pendant

Personlig beställning gjord i mässing & silver. Inspirerad av de olika stadierna av vatten.Stillhet och fokuserad action

När jag är stilla och fokuserad så upplever jag livet och världen som störst. Gränser upphör att existera och allt blir liksom.. formbart.

Fantastiskt, men också nära nog omöjligt att sätta ord på. Men har du något du älskar att göra, där tid och rum bara försvinner, så kan du nog ana vad jag menar.När känslan plötsligt landar

Ögonblicket när en kreation är färdig, kan smyga sig på .. eller så kommer den och överraskar mig fullständigt.

Det är här känslan kommer in, vad jag känner. Det måste finnas ett djup, något att fascineras av eller förundras över. Slätstruket är inget för mig, oavsett om jag skapar eller inhandlar något. Det är därför jag inte eftersträvar perfektion..
Vem som helst kan i princip använda en väl utprövad metod, de rätta redskapen eller designa för massproduktion.
Men hur intressant är det egentligen när så mycket är så likt allt annat? När människor hellre följer trender än går sin egen väg?

Jag älskar att lära mig saker, gå till grunden, experimentera fritt och sen göra min egen version av det hela.


Kärnan i min kreativitet..

.. är att utöva den. Att skapa vackra ting, experimentera och utvecklas i mitt uttryck.

Jag låter mina kreationer ta tid, och forcerar inte (längre) min kropp att skapa, när det inte finns någon energi eller inspiration att tillgå.
Det har funnits många perioder i mitt liv när jag drivits av att “vilja vara kreativ”.
Inget jag varit nöjd med har någonsin kommit ur dessa faser.
Vid en viss tidpunkt fick jag nog av stress & press och började leva i en mer naturlig rytm av vilande och skapande.
En rytm som ger så mycket mer än ord kan beskriva.


Blandade kreativa uttryck mellan 2011-2019


Min kreativa resa..

Jag har fokuserat på min kreativitet sen 2011, då jag över en natt kunde göra porträtt, något som aldrig tidigare varit möjligt. I flera år var det porträtt som var mitt allt, men kroppen ville vara med mer och nästa fas var en serie med stora målningar, (150 x 230 cm) som jag gjorde i en dunkel miljö och med mina bara händer och fötter. Det var där någonstans i mitt abstrakta känslomässiga måleri som jag började skapa på känsla, för om jag inte såg ordentligt vad jag gjorde så kunde inte heller mina gamla referenser av perfektion styra, utan känslorna guidade mig på ett helt nytt sätt.

Jag arbetar i säsonger, inte för att jag har bestämt mig för att det är bäst, utan helt enkelt för att det är den naturliga rytmen som utvecklats sen 2011. Det är många kreativa sysslor jag älskar att göra och det är just ett naturligt cirkulerande av dom som utgör mina säsonger. Mitt skapande kan vara intensivt och produktivt, eller stillsamt och fokuserat, men vad jag än skapar så är det alltid mitt mest genuina uttryck i stunden.

Jag har haft perioder av mycket färg, enbart tusch, fantasi motiv, många år med fokus på blyertsporträtt och en och annan fas med mörker i olika former.
Djur och natur har alltid varit med mig sen mina allra första teckningar som liten, det är ett av mina favoritmotiv just för att min kärlek till naturen är bortom ord.

Här kan du läsa mer om mina lövmålningar och material.Det har varit en lång resa där jag sedan ett par år tillbaka har landat i ett uttryck, en känsla, som är mitt signum.

Väl mött

Susanna


Sharing is caring – dela gärna med någon du tror skulle uppskatta det jag skapar